2015. június 9., kedd

Jelző automatikus állítása foglaltság esetén

Forgalmista játék: jelző automatikus állítása foglaltság függvényében




A forgalmista játék új funkcióval bővült. A pályarajz szerkesztőben amikor blokk-ot szerkesztünk és pirossal kijelöljük a blokkot, akkor a mentés gombot megnyomva a kijelölés eltűnik.



Ekkor lehetőségünk van az előbb kijelölt blokkhoz eszközök kijelölésére érintéssel (piros keret) és állítására (hosszú érintéssel). Váltók nem jelölhetők ki, csak egyéb eszközök. Ha készen vagyunk, nyomjuk meg ismét a mentés gombot, ekkor a már megszokott módon beállíthatjuk a foglaltság modul címét és bemenetét.





Játék közben, amikor az adott blokk foglalt lesz, akkor a kijelölt eszközök automatikusan állításra kerülnek. Így például a jelzőinket automatikusan tilosba állíthatjuk, ha a vonat elhaladt.
Fontos: az automatikus állítás a betöltött profilon belül lévő pályarajzokon felvett szakaszokhoz történik. Akinek egy profilon belül több pályarajza is van, az ügyeljen arra, hogy csak az éppen aktív pályarajzon lévő blokkokhoz tartozó automatikus eszközállítás fog megtörténni, ha a pályarajz „Foglaltság beállításaiban” a megfelelő pipa ki van véve (Pályarajz menü jobb felső sarokban lévő menüben – rajzon pirossal bekeretezve).



Amennyiben itt engedélyezzük, az automatikus állítás az összes profilon belüli pályarajzon meg fog történni.


Ez akkor lehet hasznos, ha terepasztalunkat több pályarajzon, részekre osztva rajzoltuk be (például állomásonként). Ilyenkor csak az egyik állomás van betöltve, mint pályarajz, de ettől függetlenül a többi pályarajzon felvett foglaltságokhoz tartozó automatikus jelzőállítás is megtörténik.

Játék közben elnavigálhatunk másik menübe, tehát vezethetünk mozdonyt, stb. az automatikus állítás meg fog történni. 

2 megjegyzés:

  1. Győri, are there English I instructions please? If not, can I help translate if you know someone with basic English... I understand very well several model railway automation software systems including JMRI. Very nice product! John, Bristol, UK

    VálaszTörlés
  2. Hello! Yes there is english page and documentation:
    http://digitrains-app.blogspot.hu

    https://drive.google.com/file/d/0By2pZ2n1CiqmYmF2MmRWTDJqX1E/view?usp=docslist_api

    And on youtube you will also find Digitrains-App with english videos. Anyway, thanks for offering your help and sharing your good words.

    VálaszTörlés