2015. augusztus 14., péntek

DigiTrains Windows-on - BlueStacks

A BlueStacks Android emulátorral Windowsos számítógépen, tableten lehet használni a DigiTrains android alkalmazást.Ehhez telepíteni a BlueStacks alkalmazást innen: http://www.bluestacks.com/

Ez az emulátor körülbelül 2GB-ot foglal. Miután telepítettük úgy működik a program, mintha egy android tabletünk lenne. Használhatjuk teljes képernyőben, vagy ablakban is. Regisztrálnunk kell a gmail fiókunkat és már le is tölthetjük a DigiTrains-t a Google Play-ről.

https://play.google.com/store/apps/details?id=hu.digitools.digitrains

Az emulált android a windows-unk hálózati kapcsolatát fogja használni, tehát csatlakozzuk a számítógéppel DigiWifi-hez közvetlenül, vagy ahhoz a hálózathoz amelyikre a DigiWifi is csatlakozik. Természetesen haszálható a Z21-gyel is és JMRI-vel. A JMRI futhat ugyanazon a PC-n ahol az androidot emuláljuk.

Ezzel a megoldással Windows PC-ről vagy tabletről is élvezhetjük a könnyen kezelhető felhasználóbarát DigiTrains programot modellvasutunk vezérlésére. Én az alábbi eszközzel játszottam:

https://www.asus.com/Tablets/ASUS_VivoTab/

Fontos: Windows Phone-ra sajnos nem telepíthető a BlueStacks, tehát azon egyenlőre még nem használható a DigiTrains. Azonban a közeljövőben készülni fog Windows Phone-os és IOS verzió is.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése