2015. március 4., szerda

DigiTrains 2.5 a Play-en

2.5-ös verzió újdonságok:


Forgalmista játék: pályarajz készítés javasolt lépései

1.    Pályarajz megrajzolása
2.    Váltók felvitele az ESZKÖZÖK menüben
3.    ESZKÖZÖK menüben váltók ikonjainak összehasonlítása a valósággal (egyenest mutasson a program mikor a valóságban is egyenes). Ha nem jó, akkor hosszú érintéssel szerkesztés, és bepipálni az "Eszköz állapotának megfordítása" opciót
4.    PÁLYARAJZ menüben a váltókat felhelyezni a pályarajzra. Adott váltó hosszú érintésével állíthatjuk be melyik című váltó tartozik hozzá.
5.    Ezután parancs módban ellenőrizni a pályarajzon az összes váltó helyes működését. Biztber kikapcsolva érintsük meg az összes váltót és hasonlítsuk össze a valós állással (ehhez már kell a forgalmista játék megvásárlása)
6.    Ha valamelyik váltó nem jót mutat:  pályarajz szerkesztés menüben az adott váltó hosszú megérintésével szerkesztened kell a váltó beállításait: „Mutasd a váltó ferde szárát mint egyenes a pályarajzon” opciót kell majd úgy beállítanod, hogy a pályarajzon is jól álljon a váltó.
7.    Ezután lehet a vágányutakat beállítani és tesztelni (ha egy vágányút több váltót tartalmaz és nem akar mindegyik átállni, akkor:  ESZKÖZÖK (váltó ikon) menüben az adott váltó hosszú megérintésével szerkesztened kell a váltó beállításait: az eszköz kapcsolási késleltetését növelni kell (pl: 600-ra). Ha így se jó, ellenőrizni kell, hogy a vágányútban jól állítottuk-e be a váltó állapotát
8.    Ezután lehet a szakaszokat is felvinni ha foglaltság érzékelés is van.

Forgalmista játék: váltók megfelelő konfigurálása
A pályarajz használata esetén a váltók „egyenes” állása mindig a váltó vízszintes vagy függőleges szárai. Az a szár, amelyik 45 fokban (ferdén) van, az a kanyar alapértelmezésben. Az alábbi pályarajzon pirossal keretezve láthatók azok a váltók, ahol ez a logika nem megfelelő, hiszen a váltók elhelyezkedése miatt ott a valóságban az az egyenes ami a rajzon ferdén 45 fokban van.Ilyen esetben a következő a teendő, hogy a forgalmista játék során a megfelelő vizuális visszajelzést lássuk a kijelzőn (miközben az eszközök menüben is helyes állását látjuk a váltónak):
Ha valamelyik váltó nem jót mutat:  pályarajz szerkesztés menüben az adott váltó hosszú megérintésével szerkesztened kell a váltó beállításait: „Mutasd a váltó ferde szárát mint egyenes a pályarajzon” opciót kell majd úgy beállítanod, hogy a pályarajzon is jól álljon a váltó.Sebesség kijelzés: aktuális 40 km/h hiba javítás
Amennyiben a sebesség kijelzést „aktuális 40 km/h” módban használtuk és módosítottuk, hogy hány sebességlépcsőben adja ki a program a parancsot, akkor a kijelzés hibás adatokat mutatott. Ebben a verzióban a 40 km/h-nak megfelelő sebességlépcső a maximum 128-as tartományban kerül mentésre és szükség esetén átszámításra ha 14 vagy 28-as sebességlécsőt használunk. Sajnos ennek következménye az, hogy aki már beállította az „aktuális 40 km/h” sebességszámítást 14 vagy 28-as sebességlépcső tartományban, annak újra be kell állítania. Aki 128-asban mentett, illetve aki a sima „Sebességlépcső”, „Automatikus” vagy „Számítás” módot használta, azt nem érinti a változás.Forgalmista játék: pályarajz rácsmérete módosítható
A továbbiakban a pályarajz rácsmérete új pályarajz létrehozásakor, vagy meglévő pályarajz betöltésekor módosítható. Az eddig megszokott méret elnevezése a továbbiakban a „Nagy”. Ezen kívül választható „Kicsi” és „Közepes”.

A „Kicsi” méret az eddigi „Nagy” méret fele. A „Kicsi” és „Közepes” méret elsősorban a gyengébb felbontású tableteknél lehet jól használható, általuk nagyobb méretű pálya is berajzolható úgy, hogy az ujjunkkal még kényelmesen tudjuk kezelni. A „Kicsi” méretnél hasznos lehet egy érintő toll használata a szerkesztő módban. Továbbá a „Kicsi” mód kényelmesen használható lehet egy android miniPC-n FullHD felbontásban egy közepes méretű (páldául 23”-os) minitorral és egérrel.
Nagy rácsméret:

Közepes rácsméret:


Kicsi rácsméret:Forgalmista játék: foglalt szakaszok frissítésének optimalizálása

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése