2014. szeptember 8., hétfő

DigiWifi - Loconet kompatibilitás

Augusztus második felében hozzám került kölcsönbe egy Intellibox központ Honti Péter jóvoltából. Ez a központ Loconet protokollt használ és nem XPressNet-et. Mint tudjátok a DigiWifi XPressNet csatlakozóval rendelkezik, így azt közvetlen nem lehet rádugni olyan központra ami csak Loconet interfésszel rendelkezik. Mivel szerettük volna, hogy a Loconet-es központot használó modellvasút rajongók is használhassák a DigiTrains-t, ezért az elmúlt két hetet azzal töltöttem, hogy megoldjam ezt a problémát.

Még mielőtt valaki Loconet csatlakozót kezdene majd keresni a DigiWifi-n, szólok, hogy ezt nem máshogy, mint egy XPressNet - Loconet adapterrel oldottam meg, pontosan az Uhlenbrock 63840 Maus-Adapterrel.


Az adapter sajátosságai miatt néhány dolgot módosítanom kellett a DigiWifi programjában és a DigiTrains-ben is. A következő frissítés alkalmával a DigiTrains 1.9-ben és a DigiWifi 2.1-ben már bekapcsolható lesz a Loconet Maus-Adapter működés. Így szélesebb körben is elérhető lesz a DigiTrains egyedi funkciója, a Forgalmista játék (beleértve a pályarajzos vágányút kezelést és a hangos utastájékoztatást), ahogy az ezen a videón is látható amit az otthoni tesztelés közben rögzítettem.




Használata: DigiWifi beállításoknál bekapcsolható a Loconet Maus-Adapter működés. Ilyenkor DigiWifi kommunikációja megváltozik, hogy kompatibilis legyen az Uhlenbrock 63840 Maus-Adapter-rel. Ezt az adaptert csatlakoztathatjuk a következő Uhlenbrock központokhoz: DAISY, Intellibox, TwinCenter és más Loconet központok.
Noha ezzel az adapterrel legfeljebb három Multi-Maus-t lehet csatlakoztatni, mivel a DigiWifi csak egy eszközként látszik az adapter számára, ezért nincs korlát, hogy hány androidos eszközzel vezérlünk egyszerre.

Ahhoz, hogy DigiWifi jól működjön az adapterrel, kapcsoljuk be a Loconet Maus-Adapter kompatibilitást DigiTrains-en keresztül a „Beállítások” menü „DigiWifi beállítások” oldalán.

Reményeim szerint a közeljövőben letesztelhetem majd egy Fremo-s találkozón is, egy olyan kiegészítő funkcióval a DigiTrains-ben, ami lehetővé teszi a FRED-hez hasonló működést. Ez azt jelenti, hogy az adott telefonról csak egy mozdonyt irányíthatunk, amit egy DigiWifi adminisztrátori jelszóval programozhatunk csak át.

Működésbeli eltérések az adapterrel való használat esetén:
·        -Mozdony információ lekérdezés nincs
·        -Eszközök státuszának lekérdezése nincs
·        -CV programozás nem használható (CV-t csak a központról tudunk programozni)


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése