2014. szeptember 30., kedd

Foglaltság jelzés kedvcsináló

A DigiTrains alkalmazás fejlesztésében a következő nagy lépcső a foglaltság érzékelés bevezetése. Ennek előnyeit azok tudják majd élvezni, akik a Forgalmista játék alkalmazáson belüli terméket megvásárolták és használják a pályarajzos vágányút vezérlő menüt.

Ebben már eddig is tetszőleges pályarajzokat lehetett létrehozni, továbbá kezdő és végpontok segítségével vágányutakat kijelölni, melyek segítségével két érintéssel tudunk eszközöket (váltókat, fényjelzőket stb.) csoportosan állítani, továbbá zöld színezéssel vizuális visszajelzést is kapunk a kijelölt vágányútról.

Az alábbi képen az látható, hogy a 3. és 4. vágány foglalt (piros), továbbá bejáratot adtunk egy jobbról érkező vonatnak (zöld). A vágányúthoz tartozó 5 váltó és egy jelző automatikusan állításra kerülnek a vágányút kijelölésénél.



Az új fejlesztésnek köszönhetően a jövőben a foglalt szakaszokat pirosra fogja színezni a program, segítve ezzel a forgalmista munkáját, hogy hol is vannak éppen vonatok. A program tesztelése már javában zajlik és akik kilátogatnak a TEMOFESZT-re a Vasúttörténeti Parkba október 10-12 között azok élőben is megnézhetik. Az elkövetkezendő hetekben igyekszem több bemutató videót készíteni nem csak az éles működésről de a pályarajzok létrehozásáról is. Addig is nézzétek meg ezt a nagyon rövid kedvcsináló videót:





Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése