2015. április 3., péntek

DigiTrains 2.6 a Play-en

Mozdony Vezetőállás nézet

A Vezetőállást a mozdony vezérlő menüből a kormánykerék gomb megnyomásával nyithatjuk meg.
Ha több mint 6 funkciónk van az F+ gomb megnyomásával érhetjük el a többit.A Vezetőállás beállításait a DigiTrains ikon megnyomásával érhetjük el.Itt választhatunk 3-3 gyorsulási és lassulási dinamika közül, továbbá indulási késleltetést állíthatunk 0, 1 vagy 2 másodpercre. A mozgási dinamikát érdemes mozdonyonként beállítani úgy, hogy a lehető legélethűbb legyen. Lassú dinamika esetén lomhán fog viselkedni a vonatunk, míg a gyors esetén fürgén gyorsul és lassul. Ez természetesen függ a beállított CV értékektől is. Ha magas CV3 és CV4 beállításunk van, akkor elsősorban az fogja meghatározni a vonat mozgását, ami így késve követi majd a parancsokat. Érdemes kipróbálni 8-as értékkel a CV3-at és 4-et közepes dinamikával, ez a legtöbb esetben élethű mozgást eredményez. Hangos mozdonyoknál alkalmazhatjuk az indulási késleltetést, hogy a sebesség kijelzés és a vonat mozgási minél inkább szinkronban legyen. A sebesség kijelzést a mozdonyvezető menüben a sebességet megérintve konfigurálhatjuk.JMRI váltó és vágányút elnevezések

Amennyiben a JMRI-ben egy eszköznek vagy vágányútnak megadtunk „user name” értéket, akkor ez kerül megjelenítésre a DigiTrains-ben a „system name” helyett. Így sokkal barátságosabb ezek kezelése az alkalmazásban.

Hosszabb nevek megjelenítése

A lista nézetekben hosszabb nevek férnek ki, így igény esetén a vonatok, eszközök és vágányutak nevei hosszabbak lehetnek.

Új vonat hangok

7 új amerikai mozdony kürt hang, és két amerikai vasútátjáró figyelmeztetési hang. A vonat hangok használatáról ebben a videóban mesélek:A DigiTrains programról a lefrissebb dokumentáció mindig ezen a linken érhető el:
https://drive.google.com/file/d/0By2pZ2n1CiqmeGt3M1lsTlYtcnM/view?usp=sharingNincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése