2015. január 13., kedd

DigiTrains 2.3 letölthető a Play-ről

A mai napon frissítettem a DigiTrains-t a Play-en. Újdonságok:
-Sebesség kijelzés km/h-ban
-Keresési lehetőség a listákban
-Mozdonyok csoportosíthatóak
-Új vágányút-felépítési logika a forgalmista játékban


Részletek:

Sebesség kijelzés km/h-ban

Mostanáig a sebességkijelzés kizárólag sebességlépcsőben történt.
Mostantól a sebességet km/h-ban vagy mph-ban is tudja jelezni a program a beállításoktól függően. A sebesség beállításokhoz érintsük meg a sebességet a „Mozdony vezérlő” menüben (vagy a mozdony beállításiban válasszuk az új „Sebesség kijelzés” menüpontot.4 lehetőség közül választhatunk:

1.   Sebességlépcső: Nincs sebességszámítás. Az aktuális sebességlépcső mutatása.
2.   Automatikus: A sebességlépcsőkből egy alapértelmezett matematika szerinti számítás. A maximális sebességet 120 km/h-nak veszi. Pontosabb sebességkijelzés érdekében válassz másik lehetőséget.
3.   Aktuális 40 km/h: >Az aktuális sebességet vesszük 40 km/h-nak: Indítsd el a mozdonyt és gyorsulj fel szemre 40 km/h-ra. Ezután tartva ezt a sebességet lépj be ebbe a menübe és jelöld ki az Aktuális 40 km/h lehetőséget. Ments a pipával. Pontosabb sebességkijelzés érdekében válassz másik lehetőséget.
4.   Számítás: Jelölj ki egy 1 méteres szakaszt a pályán. Gyorsítsd fel a mozdonyt a szakaszon kívül 50%-os sebességre (7-re 14 sebességlépcsőnél, 14-re 28 sebességlépcsőnél, 63-ra 128-as sebességlépcsőnél). Tartsd ezt a sebességet és mérd meg egy stopperrel hány másodperc alatt teszi meg a kijelölt 1 méteres utat a vonat. Írd be a mért értéket másodpercben az alábbi szövegmezőbe. Pontosabb mérés érdekében kijelölhetsz hosszabb szakaszt is. Például jelölj ki 5 métert és mérd meg mennyi ideig tart ezen végigmennie a vonatnak. A végén az eredményt osszd el 5-tel (ha 5 métert jelöltél ki). Továbbá lemérheted többször az időt és átlagolhatod.

Ezen kívül kiválaszthatjuk, hogy a kijelzés km/h-ban vagy mph-ban legyen-e. A pipával menthetünk és készen vagyunk. Ezt minden mozdonyhoz egyedileg beállíthatjuk. A fent leírt módszerek lineáris sebességgörbe esetén működnek pontosan, nem lineáris görbe esetén a magasabb sebességnél kevésbé pontos a számítás.


Keresési lehetőség a listákban

A „Mozdony könyvtár”, „Eszközök” és „Vágányutak” menüben új keresés ikon jelent meg alul a kijelző közepén. Ezzel attól függően, hogy a listánk rendezése név vagy cím szerint történik-e, névre vagy címre szűrhetünk.Írjuk be a szűrni kívánt nevet vagy címet. A program egyezést fog keresni a listában található elemekkel. Mozdonyoknál szűrhetünk mozdony csoportra is, illetve kilistázhatjuk a mozgó járműveket is.Találat esetén csak az egyezéseket mutatja.
Módosult a vágányút felépítés menete forgalmista játékban:

1.    Beállnak a vágányúthoz tartozó váltók az adott állásba.
2.    Megjelenik a beállított vágánycsík
3.    A vágányúthoz tartozó jelző szabad jelzésképet ad


Mozdony csoportok:

A jövőben csoportokba tudjuk sorolni mozdonyainkat. Így ha sok vonat van a mozdony könyvtárunkban, akkor szűréssel szűkíthetjük majd a listát. Új mozdony hozzáadásánál vagy egy meglévő mozdony beállítási menüjében egy új gomb jelent meg „Hozzáadás csoporthoz” néven. Ezt megnyomva egy meglévő vagy új csoporthoz rendelhetjük a mozdonyt. Amennyiben nem választunk csoportot új és meglévő mozdonyaink automatikusan az „Összes” csoportba kerülnek.

A JMRI-ből letöltött mozdonyok a JMRI-ben beállított mozdony csoportba kerülnek. Fontos, hogy a DigiTrains-ben egy mozdony csak egy csoportban szerepelhet, ezért ha JMRI-ben több csoporthoz is hozzá van rendelve a mozdony, akkor az első csoportba kerül letöltéskor.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése