2014. augusztus 27., szerda

DigiTrains 1.8 a Play-en

A mai napon frissítettem a Play-en a DigiTrains-t. Az alábbi újdonságokat találjátok benne:


Új eszköz ikonok. A 3 fényű jelző és a kétkaros jelző esetében az eszköznek beállított következő cím is felhasználásra kerül.



A mozdonyok neve módosítható a mozdony beállítások menüjében.
Az eszközök neve és címe is módosítható az eszközök módosítása menüben.
A vágányutak nevei módosíthatók a vágányút módosítása menüben.

A Profilok menüben láthatjuk, hogy mi az aktív profil. Betöltésnél lehetőségünk van egy “Üres profil” kiválasztására, mellyel tiszta lappal indulhatunk mind a mozdonyok, mind az eszközök és vágányutak tekintetében.

A vágányutak menüben a vágányutak már több oszlopban jelennek meg, így egyszerre több vágányutat látunk a kijelzőn.



A pályarajznál új elemek használhatók, melyek segítségével keresztezést hozhatunk létre.

Új Tablet kinézet a “Mozdonyvezetés” menüben: sok-sok játék után úgy éreztük a 10”-os tablet-es nézet használata nem életszerű. Az a tapasztalat, hogy az emberek nagy többsége nem irányít egyszerre 1-nél több vonatot, de ha igen akkor is maximum kettőt. Ennél többre figyelni már nem igen lehet, ezért a tablet nézetet úgy módosítottuk, hogy két mozdonyt lehet róla irányítani egy időben. A bal oldali mozdony a „mozdony könyvtár”-ban kiválasztott lesz, a jobb oldali ablak pedig a gyorslistán lévő mozdonyokat tartalmazza. Azon belül lapozgatással lehet váltani a gyorslistás mozdonyok között. A gyorslistát a mozdonykönyvárban lévő csillag ikonnal tudjuk szerkeszteni. A bal oldali mozdonyvezérlő ablakban nem lehet lapozgatni, ott a csak a mozdonykönyvtárban kiválasztott mozdony jelenik meg. A kijelző közepén a váltók, vágányutak továbbra is megjelennek, és új funkcióként már a hangos utastájékoztatás is elérhető innen, így egy menüből mindent tudunk kezelni. Ugyanez a kinézet elérhető 7”-os tabletről is, de itt a kisebb kijelző miatt szűkösebben helyezkednek  el a kezelőgombok, így kevésbe kényelmes a használata mint egy 10”-os tabletről.




Megújult dizájn az egész alkalmazásban.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése