2012. december 27., csütörtök

TrainsDcc

TrainsDcc, így kezdődött minden. Kitaláltam, hogy saját magamnak szórakozásból írok egy appot az androidos telefonomra, amiről vezérelhetem a vonatomat. Ez 2012 őszén történt.

Ekkor már túl voltam első dekóderem megépítésén és egy számológéphez hasonló vezérlőt is csináltam egy ugyancsak házi készítésű booster-rel. Az volt a gondom, hogy a kis kijelzőn, a sok gombbal nehézkes volt a vonat irányítása és néhány váltó kezelése egyszerre, továbbá a CV programozás is túl bonyolult volt. Aztán kipróbáltam egy MultiMaus-t, ahol ugyanezt éreztem. Ekkor döntöttem úgy, hogy a mai világban már nem ilyen nehézkes kezelést szeretnénk, hanem nagy kijelzőn érintésekkel vezérelni. A PC nem volt opció, mert PC-n dolgozik, és nekem ne zúgjon ott egy számítógép a terepasztalomnál és ne lássam a windows-t játék közben. Ráadásul az helyhez kötött, és drága is.

Vettem tehát egy android programozói könyvet meg egy JAVA-sat. 3 hónap múlva meg is volt az első program, melyben volt mozdonykönyvtár, mozdonyvezetés, funkcióvezérlés és CV programozás. Így nézett ki:

Mozdonyvezetés:


Tudom, nem a legszebb, de itt a funkcionalitáson volt a lényeg. Mozdonykönyvtár:Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése