2016. május 10., kedd

DigiTrains 3.2 a Play-en

DigiTrains 3.2 letölthető a Play-ről

Új funkció: Előjelző használata

Amennyiben többfényű jelzőket használunk, melyek alkalmasak előjelzésre, a DigiTrains-ben engedélyezhető ezeknek működtetése (DigiTools DigiSignal eszközdekóderrel tesztelve). Ehhez először a Forgalmista játék oldalon a jobb felső sarokban lévő menüelemek segítségével lépjünk be a Forgalmista beállítások menübe.



Ott engedélyezzük a „Startjelző és végjelző beállításainak engedélyezése…” pontot. Mentsünk az alul található zöld pipával.



Ezután vágányút szerkesztésnél az eddigi két lépés négyre bővül. Hozzunk létre egy új vagy szerkesszünk egy meglévő vágányutat (a korábbiakban leírtaknak megfelelően) és a vágányút kijelölése után mikor megnyomjuk a mentés gombot válasszuk ki az adott vágányút startjelzőjét (ahogy ezt az üzenet is mondja). Ezután válasszuk ki a végjelzőt (ahogy ezt az üzenet is mondja a startjelző kiválasztása után). Mentsük a mentés gombbal. A folyamat közben a vissza gombot megnyomva megszakíthatjuk a műveletet. Startjelzőnek csak többfényű jelzőt választhatunk ki.
Szerkesztés után a Forgalmista játék közben DigiTrains automatikus állítja az előjelzőket a következőknek megfelelően:
·         Ha jelzőt állítunk, megnézi van-e olyan aktív vágányút, amelyiknek az adott jelző a végjelzője, majd az adott vágányút startjelzőjét ennek megfelelően állítja (a végjelző cím+0 és cím+1 értékeinek megfelelően állítja a startjelző cím+2, cím+3 értékét)
·         Ha vágányutat állítunk, akkor megnézi, hogy az adott vágányút végjelzője mit mutat és annak megfelelően állítja az adott vágányút startjelzőjét (a végjelző cím+0 és cím+1 értékeinek megfelelően állítja a startjelző cím+2, cím+3 értékét)

A Startjelzőknek többfényű jelzőkként kell konfigurálva lennie DigiTrains-ben. Egy többfényű jelző 4 címet foglal le, a beállított címet és az utána lévő 3-at. Ezt vegyük figyelembe az eszközök címzésénél, máskülönben olyan jelző is állításra kerülhet amit nem szándékoztunk állítani.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése