2015. június 1., hétfő

Mozdony vezetés gamepad-dal

Mozdony-vezetés gamepad-dal

Mozdonyainkat a jövőben Androiddal kompatibilis gamepad-dal is vezérelhetjük. 



Csatlakoztassuk a gamepad-ot bluetooth-on keresztül, majd válasszuk ki a DigiTrains-ben a vezérelni kívánt mozdonyt. Ezután a gamepad-et használva játszhatunk a vonattal. Mindeközben a DigiTrains-ben elnavigálhatunk más menübe, így például állíthatunk váltókat vagy vágányutakat. A mozdonyvezető menüben a kormány ikont megnyomva egy műszerfal nézetet kapunk, ahol elérhetjük az összes funkciógombot, irányváltó kart, vészmegállítás gombot (piros gomb) és a mozdonyvezető nézetben megszokott gyorsulási- és lassulási dinamika beállításokat (DigiTrains ikon), továbbá az aktuális sebességet is láthatjuk. 



A program automatikusan ezt a nézetet nyitja meg a kormány ikon megnyomásakor ha van csatlakoztatva gamepad. Ha nincs, akkor a hagyományos mozdonyvezető nézetet nyitja meg ahol a menetszabályzó kar is látszik a sebességszabályzáshoz.



1.  Iránygombok:
a.    Fel: sebesség növelése 1 sebességlécsővel
b.    Le: sebesség csökkentése 1 sebességlécsővel
c.    Jobbra: Irány váltás előre
d.    Balra: Irány váltás hátra
2.  Bal Joystick: TBD
3.  Jobb Joystick
a.    Előre: gyorsítás
b.    Hátra: lassítás
c.    Jobbra: irány váltás előre
d.    Balra: irány váltás hátra
4.  F0
5.  F1
6.  F2
7.  F3
8.  F4
9.  Nincs használva
10. Nincs használva
11. F5

További funkciók telefonunk érintőképernyőjén keresztül érhetők el.
A játékhoz olyan gamepad-ra van szükség, amely Bluetooth HID kapcsolaton keresztül kapcsolódik az android eszközünkhöz. Az általam tesztelt és javasolt gamepad a MOGA PRO vagy MOGA HERO gamepad (beszerezhető például az Amazon.com-ról), melyen egy univerzális telefon tartó is található, továbbá a csomag tartalma egy tablet állvány is.




Videó:



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése